2021. tavasz. Aktualitások a gyülekezet életében

Kedves Testvérek!

 Két örömteli dologról szeretném értesíteni a Testvéreket, és a segítségüket kérni.

             1./        Május másodikától megnyithatjuk a templomot. Kérünk szépen mindenkit, hogy térjünk vissza a jelenléti istentiszteletre vasárnaponként. Még az átmeneti időben tartjuk az online közvetítést is a Facebook oldalunkon. De a Testvérektől azt kérjük, hogy mindenki a jelenléti istentiszteletre jöjjön el.

 62-en férünk el a jelenléti istentiszteleten a templomban és 20 fő a gyülekezeti teremben, ha figyelembe vesszük a távolságtartási előírásokat. A mi gyülekezetünk esetében ez azt jelenti, hogy egy padsorban három fő foglalhat helyet, az egyik belül, a másik az útnál, egy középen. Egy család tagjai természetesen egymás mellett ülhetnek. Három főnél többen csak akkor ülhetnek egy padsorban, ha mindenki egy családhoz tartozik. Egy házaspár és egy idegen személy ülhet egy padsorban.

A presbiterek fognak segíteni a helyek elfoglalásánál, hogy elöl is üljünk, és az elkésők se kucorogjanak le másfél méternél közelebb már ott lévők mellé a hátsó sorokban. Lehet, hogy minket nem zavar, de a másikat zavarhatja a távolságtartás figyelmen kívül hagyása.

            Aki átesett a betegségen, be van oltva, az is vegyen maszkot. A templomban csak ülőhely van, állóhely nincs. Ha betelik a 62 fő, akkor a gyülekezeti terembe kell menni. Utána be kell zárnunk a kaput. Ha vasárnap többen leszünk 60 főnél, akkor májusban 2 istentiszteletet tartunk.

             2./        Az elmúlt napokban kaptuk meg az értesítést, hogy 8 732 194 Ft kormányzati támogatást nyertünk el templomunk és gyülekezeti házunk külső felújítására. Ez a következő munkákat tartalmazza: kerítés építés II. üteme 8 méter hosszúságban, templom állványozása, hulló vakolat javítása, mázolása, falak festése. Torony festés, csiszolás.

Gyülekezeti ház állványozása, hulló vakolat javítása, mázolása, falak festése.

Járda építése, Kálvin-emlékmű mellett félkörívben burkolás, kapuoszlopok alatt burkolás.

Templom előtti betonoszlopok lábazati javítása, a templom ajtó előtti járda burkolás visszaállítása.

            Istennek legyen hála ezért a támogatásért, mivel a templom, gyülekezeti ház külső festése és mázolása már nagyon tönkrement.

             3./        Május 8-án, szombaton kertrendezésre, templomtakarításra kérjük a Testvéreket 9 órától. Szükségünk lesz ágaprító gépekre, láncfűrészre ásókra, lapátokra, metszőollókra, seprűkre a munkálatokhoz. Szeretnénk az elhatalmasodott tujákat, bokrokat levágni, ritkítani. Szeretnénk üzembe helyezni a kétütemű damilos szegélynyírót. A gondnoki szobában a szekrényt összeállítani.

             4./        Köszönjük szépen azoknak a testvéreknek a segítségét, akik ősszel kölcsönadták a páraelszívó berendezésüket. Az épület ezeknek a hatására teljesen kiszáradt. Szeretnénk most már köszönettel visszaadni.

    Isten áldását kérem a testvérek életére:

             Kistarcsa, 2021. április 30.

                                                                                                           Riskó János lelkész